Naslovna » Kongresni turizam, Turističke aktivnosti

Kongresni turizam

17 May 2009

Sa svojim istorijskim i kulturnim nasleđem, Turska je most ka zadivljujućim novim svetovima. Turska je veličanstveno mesto za sastanke, poslovna okupljanja i kongrese na mestu susreta Evrope i Azije.

Turska nudi veliko bogatstvo hotela najviše kategorije, odmarališta i konferencijskih prostora, odličnu vezu sa svim većim gradovima u svetu, prelepa zdanja i jedinstvene prirodne atrakcije. Savršena klima i jeftini aranžmani u poređenju sa sličnim destinacijama doprinose privlačnosti Turske.

Turska je idealna destinacija koja kombinuje blizinu evropskih zemalja i egzotičnost svog pejzaža. Do Istanbula se lako dolazi direktnim letovima, Turskom nacionalnom kompanijom za dva ili tri sata, ili brojnim drugim avio-kompanijama sa vezom u Izmiru, Antaliji and Ankari.

Od Istanbula polazi nekoliko dnevnih avionskih linija do najvažnijih gradova Sjedinjenih američkih država, Bliskog istoka i Azije. U program je moguće uključiti obilazak grada i njegovih znamenitosti. Sa svojim arhitektonskim nasleđem i lepotom gradskog pejzaža, Istanbul je jedna od najvećih i najlepših turističkih destinacija u svetu.

Okružen palmama i mnogobrojnim ostacima drevnih civilizacija, Izmir je centar Egejske regije. Ljupka primorska mesta kao što su Kušadasi, Marmaris, Bodrum i Fethije, odličan su izbor za sastanke i poslovna okupljanja. Antalija, Mersin i letnja mediteranska mesta na obali su turistički centri tokom cele godine, puni sunca, prekrasnih peščanih plaža i istorijskih spomenika. Glavni grad Turske, Ankara je važan centar sa dobrom transportnom vezom do odličnih hotela i restorana, prelepim kamenim crkvama i veličanstvenim katakombama legendarne Kapadokije. Prva prestonica Osmanske imperije, Bursa nudi veličanstvenu panoramu, hotele sa termalnim izvorima i odlične ski-staze u Uludagu.

Turska je potpuno opremljenja za organizovanje svih vrsta sastanaka, skupova i konferencija nudeći adekvatan komfor i moderan stil za svaku priliku.

Tradicionalno tursko gostoprimstvo, visoko kvalitetna domaća hrana i piće i nebrojene mogućnosti za putovanje i zabavu garantuju veliki uspeh bilo kog skupa organizovanog u Turskoj.