Naslovna » Novosti

Tursko gostoprimstvo na Sajmu turizma

21 February 2017

Kancelarija za kulturu i turizam Ambasade Republike Turske učestvuje na 39. Međunarodnom sajmu turizma koji se održava od 23. do 26. februara 2017. godine, u Hali 3 Beogradskog sajma.

U prijatnoj atmosferi i prelepom ambijentu, posetioci će moći da uživaju u bogatom kulturno-umetničkom programu. Po prvi put na štandu Turske biće predstavljena umetnost crtanja na pesku, kao i popularna i dobro poznata umetnost kaligrafije.

U četvrtak, 23.02. družićemo se sa dečijim horom „Čarolija“ pod rukovodstvom Leontine Vukomanović koji će tom prilikom izvesti himne Republike Turske i Srbije i nekoliko pesama na srpskom i turskom jeziku. Svečanom otvaranju štanda prisustvovaće Njegova ekselencija Ambasador Republike Turske u Srbiji, g. Tanžu Bilgič (Tanju Bilgiç), zamenik generalnog direktora za promociju Ministarstva za kulturu i turizam Republike Turske, g. Džengiz Ajdin (Cengiz Aydın) i direktorka Kancelarije za kulturu i turizam Ambasade Republike Turske u Srbiji, gđa Derja Bahadir (Derya Bahadır).

U petak, 24.02. posetioci će moći da osete duh Turske, uživajući u pravoj turskoj kafi, čaju, nezaobilaznim tradicionalnim baklavama i ukusu pravog turskog đevreka – simita.

U subotu, 25.02. svi oni koji budu posetili štand Turske imaće priliku da se druže sa popularnim ličnostima, kao što su naš proslavljeni vaterpolista Nikola Rađen sa suprugom, popularnom pevačicom Anom Kokić, Leontinom Vukomanović i Ninom Lečić. Tokom celog dana posetioci mogu učestvovati u velikoj nagradnoj igri, čije izvlacenje je u 15h, a glavna nagrada je sedmodnevni all inclusive aranžman za dve osobe u hotelu sa 5 zvezdica, u popularnom turskom letovalištu Kemer, sa avio-kartama koje dodeljuje Turkish Airlines.

Na štandu Kancelarije za kulturu i turizam Ambasade Republike Turske moći će da se dobiju i brojne informacije o vodećim destinacijama za odmor u Turskoj koje obećavaju nezaboravno letovanje.