Warning: Use of undefined constant use_sorting - assumed 'use_sorting' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/posetit/public_html/wp-content/plugins/wp-table/wp-table.php on line 316

Warning: Use of undefined constant wp_cumulus_widget - assumed 'wp_cumulus_widget' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/posetit/public_html/wp-content/plugins/wp-cumulus/wp-cumulus.php on line 375
Poseti Tursku » Blog Arhiva » Turska je pokrenula program registracije vakcinisanja za zaposlene u turizmu
Naslovna » Novosti

Turska je pokrenula program registracije vakcinisanja za zaposlene u turizmu

15 March 2021

Turska je najavila da pokreće program registracije vakcinisanja za zaposlene u turizmu u  koordinaciji s Ministarstvom kulture i turizma, Ministarstvom zdravlja i Turskom agencijom  za promociju i razvoj turizma (TGA). Program je pokrenut u okviru “Programa sertifikacije bezbednog turizma“ kako bi poželeli dobrodošlicu međunarodnim putnicima u predstojećoj turističkoj sezoni i osigurali zdravlje i sigurnost zaposlenih u turističkom sektoru i svojih gostiju, koji su i dalje njihov najveći prioritet. 

Od pokretanja programa certifikacije sigurnog turizma u junu 2020. godine, Turska sledi stroga  uputstva za zdravlje i sigurnost i preduzima sve potrebne korake kako bi osigurala da i dalje  bude sigurna turistička destinacija. Nakon otvaranja turističke sezone, Ministarstvo kulture i  turizma započelo je rad na uključivanju zaposlenih u turističkom sektoru u program vakcinacije  kako bi osiguralo da turističke usluge u zemlji ostanu otvorene tokom cele godine. Program  vakcinisanja pažljivo će se sprovoditi u koordinaciji s Ministarstvom zdravlja i Ministarstvom  rada. U okviru programa, vakcinisaće se pre svega zaposleni u smeštajnim objektima,  restoranima, turističkim agencijama, kao i turistički vodići, koji su registrovani u okviru  “Programa certifikacije sigurnog turizma”. 

U zajedničkoj saradnji, Ministarstvo kulture i turizma i Ministarstvo zdravlja nedavno su  pokrenuli platformu na kojoj turistički objekti mogu prijaviti svoje zaposlene za vakcinaciju.  Platforma pokriva sve ključne predstavnike turističke industrije u okviru “Programa  certifikacije sigurnog turizma”, uključujući smeštajne i ugostiteljske objekte, turistička i  transfer vozila i turističke vodiče. Službeni predstavnici turističkih objekata moći će da prijave  svoje trenutne zaposlene. 

Kao deo kontinuiranih napora u borbi protiv Covid-19 i daljem jačanju pozicije kao jedne od  najsigurnijih svetskih destinacija, Turska nastavlja ulagati u “Program certifikacije sigurnog  turizma“, koji je jedan od prvih i najuspešnijih primera na svetu u ovoj oblasti. Država je  proširila opseg prakse i učinila ga je obaveznim za smeštajne objekte sa 30 ili više soba. Do  sada je certifikovano više od 8.000 objekata. 

Kako država očekuje brz oporavak u vidu turističkih poseta, turistička radna snaga ima prioritet  i prva će biti vakcinisana. Turska preduzima sve mere kako bi osigurala da i dalje bude zdrava  i sigurna turistička destinacija u 2021. godini i da bude jedan od najboljih izbora, kao opcija  sigurnog putovanja za putnike na međunarodnom nivou.